Z Ialuxidom proti mozoljem

Z Ialuxidom proti mozoljem

14.10.2021

Aknavost ni redka, z aknami se spopada veliko ljudi. Prizadene kar 80 % ljudi v starosti 11 do 30 let. Najpogosteje se akne prvič pojavijo v puberteti, ko lojnice postanejo bolj aktivne pod vplivom moških hormonov. V srednjih dvajsetih se hormonsko stanje v večini primerov ustali in tovrstne težave s kožo spontano izginejo. Manjšina – približno ena ženska od dvajsetih in en moški od stotih pa se z aknavostjo sooča tudi v odrasli dobi.
Kaj so akne?

V srednjem sloju kože se nahajajo žleze lojnice, ki so pritrjene na lasni mešiček. Na površje kože izločajo loj in odmrle celice kože. Posušen loj in odmrle celice lahko zamašijo lasni mešiček, kar ovira izločanje loja preo por na koži. Če se opisanemu dogajanju pridruži še prekomerna namnožitev bakterije Propionibacterium acnes, ki je sicer normalno prisotna v lasnem mešičku, se zaradi povečane razgradnje olja sproži vnetje. To vnetje opazimo kot mozolj oz. akno.

Tipi aken:
  • odprti komedoni so izboklinice s črnim čepkom (črni ogrc). Nastanejo pri nepopolni zamašitvi por.
  • zaprti komedoni so izboklinice z belim čepkom (beli ogrc), ki so značilne za popolno zamašitev pore.
  • papule in pustule so rdečkaste občutljive bunkice, ki se pojavijo ob vnetju v lasnem mešičku.
  • noduli in ciste so večje, boleče bulice, ki ležijo globje v koži.

Hormoni in genetska nagnjenost sta zelo pomembna dejavnika za pojav aken, zato se včasih zdi, da smo na to težavo obsojeni in da rešitev ne obstaja. Vendar temu ni tako.

K izboljšanju stanja pri blagi in zmerni aknavosti lahko veliko prispevate sami:
1. Ustrezna nega:
Ne stiskajte in praskajte mozoljev, čeprav se je temu včasih zelo težko upreti. S stiskanjem povečujte možnosti, da bakterije zaidejo v sosednje pore. Z rokami lahko na poškodovani kožo vnesete tudi mikroorganizme, ki povzročajo druge okužbe kože. Že samo stiskanje pa lahko povzroči vnetje z rdečino.
Kožo dvakrat dnevno umijte z blagim milom in posušite z čisto in mehko brisačo, brez drgnjenja.
Ne pretiravajte z uporabo kozmetičnih sredstev. Predvsem se izogibajte izdelkom bogatim z maščobami in olji in izdelkom brez oznake ''nekomedogen''.
Ko se odločit za izdelek proti aknam, vztrajajte pri njegovi uporabi. Čeprav bi radi takojšen rezultat, za večino sredstev proti aknavosti (z izjemo antibiotikov) velja, da jih je za oceno njihove dejanske učinkovitosti potrebno uporabljati vsaj 6-8 tednov.
Preverite, če vaš preparat proti aknavosti povzroča občutljivost na sončno svetlobo in se po potrebi ustrezno zaščitite.

2. Prehrana
Nekatere študije kažejo, da prehranjevalne navade lahko pripomorejo k poslabšanju aken. Če opazite, da se vam stanje poslabša, npr. po uživanju mastne, sladke hrane ali mlečnih izdelkov, s slednjim ne pretiravajte.
Prehranjujte se raznoliko, z veliko sadja in zelenjave.
Pijte veliko vode. Tako boste pripomogli k boljši cirkulaciji in odplavljanju toksinov iz celic.

3. Stres
Ob stresu se izloča stresni hormon kortizol, ki lahko vzpodbudi delovanje žlez lojnic. Poskrbite da bo izpostavljenost stresu omejena, v koliko je to mogoče ali uravnotežite njegove negativne učinke z aktivnostmi v katerih uživate.
Privoščite si dovolj kvalitetnega spanja.
Če se stanje vztrajno slabša, kljub upoštevanju splošnih napotkov in zdravih življenjskih navad, se posvetujte s farmacevtom ali izbranim osebnim zdravnikom.

Učinkovita rešitev

Raziskave kažejo, da so pri zmerni mozoljavosti zelo učinkoviti izdelki, ki vsebujejo vodikov ali benzoil peroksid, saj uničujejo bakterije in zrahljajo čep v izvodilu lojnice. IALUXID gel poleg vodikovega peroksida vsebuje še hialuronsko kislino in glicin, ki pospešita celjenje. Ne glede na izbiro, da se prepričaš o učinkovitosti izdelka, vztrajaj pri njegovi uporabi vsaj 8 tednov.

 

Na Oopsi blogu pa si lahko prebereš izkušnje zadovoljnih uporabnic:

"S kožo sem imela veliko težav kot so akne, rdečica in vnetje, prav tako pa so bile težave zelo očitne in neprijetne. Vso težavnost sem želela prikriti z raznimi izdelki, saj se v svoji koži nisem počutila prijetno ali pa sem se počutila neprivlačno. Težave s kožo so se pojavile poleti in trajale pol leta dokler nisem poskusila izdelke laluxid. Za izdelke laluxid sem se odločila, saj ljudje zelo hvalijo in povedo kako se na bolje spremeni koža. Ogledala sem si tudi slike, na katerih kažejo razultat pri uporabi teh izdelkov. Uporabljala sem jih zvečer in zjutraj po navodilih. Rezultate sem začela opažati po 2-3 tednih, kasneje pa se je moja koža začela še bolj popravljati. Postala je manj rdeča, zmanjšala se je količina aken in vnetji, prav tako pa se tudi sama počutim bolje in se kože ne sramujem, kot sem se je pred uporabo izdelkov. Z rezultatom sem zelo zadovoljna in menim, da bo moja koža čez nekaj časa postala še boljša in manj težavna kot je bila do zdaj."

 
 
 

Naši izdelki so na voljo tudi v:

 
  • Naši izdelki so na voljo tudi v:

    Sanolabor
    Sanolabor
    Tosama
    Tosama
  • Naši izdelki so na voljo tudi v:

    Tuš drogerija
    Tuš drogerija
    BabyCenter
    BabyCenter
    ...in drugih specializiranih prodajalnah.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.