Novice

 
 
 • Celjenje rane: kako telo pri tem podpreti s prehrano?

  20.05.2024

  Ste vedeli, da je celjenje ran kompleksen proces, ki ga lahko pospešimo z ustrezno prehrano? Uravnotežena prehrana, bogata z beljakovinami, vitamini (A in C), minerali (magnezij, baker, cink) in antioksidanti, podpira sintezo kolagena, krepi imunski sistem in zagotavlja potrebno energijo za regeneracijo tkiva, kar prispeva k hitrejšemu okrevanju.
  Več o ... Vse novice »
   
 • Spomladanska utrujenost – Zakaj, kako se borimo?

  26.04.2024

  Vsako leto, ko nastopi pomlad z njo pride tudi utrujenost. Pogosto smo brez energije in neprestano smo zaspani. Kakšen je razlog za našo spomladansko utrujenost in kako se lahko borimo proti temu?
  Več o ... Vse novice »
   
 • 10 nasvetov za učinkovito razstrupljanje telesa spomladi

  16.03.2024

  Razstrupljanje telesa je ključno za obnovitev telesa in duha po zimskih mesecih. Preberite naše nasvete in si zagotovite svež in energičen začetek pomladi!
  Več o ... Vse novice »
   
 • Vse koristi ovsene kaše za zdravje in en njami recept

  12.02.2024

  Marsikdo bi si mislil, da je ovsena kaša prav dolgočasno živilo. Pa temu ni tako! Ovseni kosmiči so živilo, ki se ga da pripraviti na tisoče okusnih načinov, najboljša stvar pa je ravno to, da imajo ogromno koristi za naše zdravje. Preberi si, kako lahko uživanje ovsene kaše, ugodno vpliva na naše zdravje.
  Več o ... Vse novice »
   
 • Zimsko razstrupljanje

  15.01.2024

  December je mesec obdarovanja, druženja in okusnih pojedin, vendar pa to obdobje prinese tudi obilje, ki se odraža v našem telesu. Prehranjevanje, okoljski toksini in stres lahko puščajo svoje sledi, zato je zimsko razstrupljanje izredno pomembno za ohranjanje zdravja in ravnotežja. V tem članku bomo raziskali, kako se osredotočiti na čiščenje telesa in uma ter kako narava lahko igra ključno vlogo v tem procesu.
  Več o ... Vse novice »
   
 • Zakaj otroke bolijo kosti?

  01.12.2023

  Vsakemu staršu je že kdaj otrok potožil, da ga bolijo kosti – kolena, zapestja, gležnji ali pa kakšen drug sklep. Na dotik jih ne boli, gibajo se lahko normalno, vendar je kljub temu prisotno nelagodje. Tej težavi pravimo rastne bolečine, ki so pri večini otrok prisotne v času pospešene rasti. To navadno ne pomeni nič hujšega in tudi mine samo od sebe. Še vedno pa jim lahko pomagamo in poskusimo olajšati ta občutek nelagodja.
  Več o ... Vse novice »
   
 • Kako pravilno oskrbeti rano?

  27.10.2023

  Pravilna oskrba rane je ključnega pomena za hitro celjenje in preprečevanje okužb. Poznamo več vrst ran, tudi manjše poškodbe kože, kot so odrgnine, ureznine, obtolčenine in vsem znane sončne opekline. Čeprav jih večina ljudi dojema kot nenevarne, lahko nepravilna oskrba manjših ran vodi v zaplete pri celjenju. Nekaj pozornosti torej nikoli ne škodi.
  Več o ... Vse novice »
   
 • Zakaj je pomembno poznati svoje dojke?

  24.10.2023

  V duhu rožnatega oktobra, meseca ozaveščanja o raku dojk, smo za vas pripravili prispevek z razlogi, zakaj je pomembno poznati svoje dojke. Namreč ena od osmih žensk – to je kar 12,5 % – bo v življenju zbolela za rakom dojke. Po podatkih združenja Europa Donna Slovenija vsako leto v Sloveniji za rakom dojk zboli več kot 1.500 oseb. Zgodnje odkrivanje raka dojk pa pomeni boljše možnosti za uspešne rezultate. In ravno zato je pomembno, da poznamo svoje telo in dojke, da lahko čim hitreje opazimo, če je prišlo do kakšnih sumljivih sprememb.
  Več o ... Vse novice »
   
 • Kalcij in magnezij - ples dveh mineralov

  04.10.2023

  Ko govorimo o kalciju in magneziju v telesu, govorimo o nekakšnem plesu teh dveh mineralov. Ključno je, da poskrbimo da noben ne stopi drugemu na prste. In kot pri vsakem plesu je tudi tu pomembno ravnotežje. Ko ulovimo ravnovesje med tema mineraloma, pride do fiziološke harmonije. Če pa ravnovesja ni, lahko pride do težav v delovanju organizma.
  Več o ... Vse novice »
   
 • 5 nasvetov, ki vam bodo koristili pri skrbi za svoje intimno zdravje

  16.08.2023

  Se pogosto soočate z intimnimi težavami? Verjemite, niste edine! Tovrstne težave so pogoste, zato to ne sme biti nekaj, zaradi česar bi vam bilo nerodno. Berite naprej, saj imamo za vas koristne nasvete, ki vam bodo pomagali poskrbeti za intimno zdravje.
  Več o ... Vse novice »
   
 • Ušesno maslo – naravna zaščita čutila za sluh

  28.07.2023

  Ušesno maslo ali cerumen je voskasta snov, ki ščiti tkivo sluhovoda in pomaga preprečevati okužbe, saj zadržuje mikroorganizme, umazanijo, prah in tujke. Zaradi anatomske oblike organa za sluh ušesno maslo nenehno potuje proti zunanjosti sluhovoda, kjer se izloči. Normalna količina izločanja se lahko razlikuje od posameznika do posameznika. Včasih pa se zaradi različnih vzrokov začne prekomerno nabirati v sluhovodu in ga zamaši, zato ga je treba očistiti.
  Več o ... Vse novice »
   
 • Sončne opekline: Kako se zaščititi in ozdraviti kožo?

  11.07.2023

  Končno se je prikazalo sonce, ki smo ga tako nestrpno čakali in že hitimo ven, da napolnimo zaloge vitamina D. Eni na sprehod po domačem kraju, drugi na morje, tretji v gore, vsi pa smo pozabili, kako močni so lahko ultravijolični (UV) žarki v tem času. Lahko smo pozabili na sončno kremo ali pa je le nismo ponovno nanesli, zato so se pojavile sončne opekline. Kaj pa zdaj?
  Več o ... Vse novice »
   
 • Veste, kaj so moluski?

  13.06.2023

  Moluski, ali z drugo besedo mehkužke, so nalezljiva virusna bolezen, ki povzroči majhne izbokline na koži. To kožno obolenje povzroča virus, ki se imenuje Molluscum contagiosum. Bolezen je precej bolj pogosta pri otrocih, a dobi jo lahko prav vsak. Običajno ni nevarna in ne potrebuje nekega posebnega zdravljenja. V teh primerih je bistveno preprečiti širjenje okužbe. Kadar pa je zdravljenje vendarle potrebno, so na voljo različne metode za odstranitev moluskov.
  Več o ... Vse novice »
   
 • Vnete dlesni - kaj pomaga?

  25.05.2023

  V raziskavi, ki so jo v Sloveniji izvedli leta 2008, so prišli do zaskrbljujočih rezultatov. Ugotovili so, da nihče od sodelujočih v raziskavi (starost od 35 do 85 let) ni imel zdravih obzobnih tkiv. Izredno pomembno je, da spodbujamo aktivnosti za izboljšanje ustnega zdravja in krepimo zavedanje o pomenu le tega. Ustna higiena je namreč zelo pomembna za splošno zdravje, ki dokazano prispeva k boljši kakovosti življenja
  Več o ... Vse novice »
   
 • Šparglji so tu! Kakšne so njihove koristi za zdravje?

  11.05.2023

  Zagotovo se vsi veselimo pomladi in z njo vseh dobrih stvari, ki jih le ta prinese – od odlične, zdrave hrane, zelenja, cvetlic, pa vse do lepega sončnega vremena. Čar pomladi so seveda tudi šparglji, ki se odlično podajo različnim jedem – pa naj bodo v rižoti, juhi, omleti ali pa kot samostojna jed, vedno so okusni. Vsako pomlad jih radi uživamo zaradi odličnega okusa. Se zavedamo, kako koristni so tudi za naše zdravje? Preberite si vse te pozitivne učinke, ki nam jih ponujajo šparglji.
  Več o ... Vse novice »
   
 • Pomen spanca za splošno zdravje

  19.04.2023

  Živimo v svetu, kjer je tempo življenja hiter, pester in stresen, kar pa lahko močno vpliva na naše zdravje in spalni ritem. Dandanes je premalo spanja precej pogost problem pri ljudeh, premalo pa se nas zaveda, kako velik pomen ima urejen ritem spanja za naše telo.
  Več o ... Vse novice »
   
 • Ko gre tudi prebava na dopust

  11.04.2022

  Težko pričakovani dopust je tu. Razpakirali ste kovčke, začeli uživati na vaši priljubljeni počitniški destinaciji in se končno sprostili. A po nekaj dneh je vaše počutje vse prej kot dobro. Pesti vas zaprtje in posledično slabo počutje: napetost v trebuhu, glavobol, pomanjkanje energije ...
  Več o ... Vse novice »
   
 • PCOS in hormonsko neravnovesje

  04.03.2022

  Če bi zbrali na kup 10 žensk s PCOS in jih povprašala po njihovih simptomih, bi dobili 10 različnih odgovorov. Nekatere bodo izpostavile, da je previsoka telesna teža njihov glavni problem, spet druge bodo tarnale, da imajo aknasto kožo.
  Več o ... Vse novice »
   
 • Mali vodič za uspešno razstrupljanje telesa

  04.01.2022

  Naše telo je dandanes, verjetno bolj kot kdajkoli prej, obremenjeno s škodljivimi snovmi. Kopičenje škodljivih snovi v telesu škodljivo vpliva na naše zdravje.
  Več o ... Vse novice »
   
 • Če zdravilo povzroča zaprtje

  01.01.2022

  Zdravniki vedno tehtajo med koristnimi učinki zdravil, ki morajo prevladati nad stranskimi učinki. Žal je stranski učinek nekaterih zdravil tudi zaprtost.
  Več o ... Vse novice »
   
 • Pomen železa med nosečnostjo in dojenjem

  28.12.2021

  Ali ste vedeli, da se med nosečnostjo volumen krvi poveča med 20 do 100%, povprečno pa za 45%, da lahko naše telo preko posteljice s kisikom oskrbuje plod.
  Več o ... Vse novice »
   
 • Zobne obloge so biofilm, ki ne povzroča le bolezni ust in zob

  03.12.2021

  Bolezen obzobnih tkiv oziroma parodontalna bolezen je poleg zobne gnilobe najpogostejše obolenje ustne votline. Začetno vnetno obolenje dlesni, tako imenovani gingivitis, lahko z ustrezno ustno higieno izzveni.
  Več o ... Vse novice »
   
 • Tudi vas zbode ob besedi HEMOROIDI?

  17.11.2021

  Hemoroidi so težava s katero se srečuje ogromno ljudi, gre pa tudi za tematiko o kateri težko govorimo sproščeno, zato se velikokrat reševanja težav lotimo šele, ko je zelo hudo.
  Več o ... Vse novice »
   
 • PCOS in inzulinska rezistenca

  03.11.2021

  Se srečuješ z nerednimi menstruacijami, neplodnostjo, aknami, poraščenostjo, si tesnobna, depresivna, utrujena? Zelo verjetno se soočaš s simptomi sindroma PCO.
  Več o ... Vse novice »
   
 • Krepitev imunskega sistema v različnih življenjskih obdobjih

  02.11.2021

  Preverite kako se razvija in spreminja naš imunski sistem skozi različna starostna obdobja.
  Več o ... Vse novice »
   
 • Z Ialuxidom proti mozoljem

  14.10.2021

  Mozoljčki in težave z aknami so pogoste težave, s katerimi se srečujemo ženske praktično v vseh življenjskih obdobjih. Podivjani hormončki, dolgotrajno nošenje mask, muhasti PMS-ji in še bi lahko naštevala. Akne imajo lahko močno negativen vpliv na samopodobo in samozavest, tudi če gre samo za ”dva mozoljčka”.
  Več o ... Vse novice »
   
 • Je vaš malček izbirčen?

  06.09.2021

  Prehranjevalno vedenje malčkov povzroča staršem številne skrbi. Čeprav je odklanjanje določenih vrst hrane v obdobjih odraščanja povsem normalno, si starši, zlasti mame, pogosto naložijo breme krivde, če otrok zavrača določene vrste hrane.
  Več o ... Vse novice »
   
 • Prihaja sezona prehladov, smrkanja in kašljanja

  01.09.2021

  Zopet je tu obdobje slabše imunske odpornost, prehladi, kihanje, kašljanje in bolečine v grlu. Kako poskrbeti, da bo takih težav čim manj.
  Več o ... Vse novice »
   
 • Vnetje po britju ali folikulitis

  11.08.2021

  Folikulitis je vnetje lasnega mešička, žepka pod površjem kože, iz katerega rastejo lasje in dlake. Vnetje se lahko pojavi kjerkoli na telesu, kjer rastejo dlake. Najpogosteje se razvije na obrazu, prsnem košu, dimljah in stegnih.
  Več o ... Vse novice »
   
 • Imunski sistem starejših

  26.07.2021

  Med procesom staranja prihaja do številnih sprememb v delovanju celic in organskih sistemov. Določene spremembe so neizogibne in odvisne od genetskih dejavnikov, na staranje pa močno vpliva tudi življenjski slog posameznika.
  Več o ... Vse novice »
   
 • Intimna nega kot preventiva in podpora terapiji

  01.07.2021

  Intimni predel je zelo občutljiv del ženskega telesa. Skrb za intimno nego je zelo pomembna, saj lahko neprimerna uporaba mil ali šamponov spremeni pH-ravnovesje zunanjega spolovila, zniža lokalno odpornost in tako pripomore k draženju in nastanku vnetja.
  Več o ... Vse novice »
   
 • Ali znate sami pravilno oskrbeti rano?

  03.06.2021

  Zopet bomo več prostega časa preživljali v naravi in ob naših najljubših športnih aktivnostih. V lahkotnih oblačilih pa so žal bolj pogoste tudi manjše poškodbe kože, kot so odrgnine, ureznine, obtolčenine, žulji in tudi sončne opekline.
  Več o ... Vse novice »
   
 • Po kopanju brez težav z ušesnimi zamaški

  28.05.2021

  Ste imeli že lansko poletje težave z ušesi? So se težave pojavile po kopanju ali potapljanju? Kaj lahko storite sami, da se izognete takšnim težavam?
  Več o ... Vse novice »
   
 • Kako prepoznati, katero vaginalno vnetje ti dela težave?

  18.05.2021

  V tokratnem članku se sprašujemo ali ženske sploh znajo ugotoviti, za katero vrsto vnetja gre. Glivično, bakterijsko ali atrofični vaginitis?
  Več o ... Vse novice »
   
 • Spomladanska utrujenost: kako se z njo spopasti in dvigniti raven energije

  19.04.2021

  Za vse, ki se vas loteva spomladanska utrujenost, preverite kako si lahko pomagate sami.
  Več o ... Vse novice »
   
 • PCOS: vprašanja in odgovori

  11.02.2021

  Sindrom PCO ali sindrom policističnih jajčnikov je sindrom, ki se kaže z motnjami menstruacijskega cikla, odsotnosti ovulacije, prekomerno poraščenostjo po moškem tipu, povečanjem telesne teže, mastno in aknavo kožo in izpadanjem las. Povezan je z metabolnim neravnovesjem ter povzroča neredni menstrualni cikel ter v povezavi s tem tudi neredne ali celo odsotne ovulacije. Posledično ima marsikatera ženska, ki se s PCOS srečuje, težave pri zanositvi.
  Več o ... Vse novice »
   
 • Domača lekarna

  28.01.2021

  Kateri izdelki pa v vaši domači lekarni ne smejo manjkati?
  Več o ... Vse novice »
   
 • Cink in imunski sistem

  15.01.2021

  Cink je izredno pomemben esencialni element, ki ga naše telo potrebuje za različne celične procese, kot so delitev celic, proizvodnjo beljakovin in DNK, celjenje ran in aktivacija encimov.
  Več o ... Vse novice »
   
 • Dolgoletne težave z mozolji

  10.12.2020

  Koža na obrazu je zagotovo ena prvih stvari, ki jih drugi opazijo na nas. Prepričana sem, da veliko ljudi ne razmišlja o tem, ampak težave s kožo, aknami lahko pri posamezniku, ki se z njimi bori, pusti velike psihološke, pa tudi fizične posledice. Velikokrat se počutijo manj vredne, občutijo tesnobo in zadrego, veliko pa je takih, ki padejo tudi v depresijo.
  Več o ... Vse novice »
   
 • Akne zaradi maske ali MASKNE

  13.11.2020

  Maskne je nov izraz, ki opisuje izpuščaje, mozolje in akne, ki se pojavljajo na predelu, kjer je obraz prekrit z obrazno masko. Gre za mehanske akne, ki se od ”navadnih” aken razlikujejo po vzroku nastanka.
  Več o ... Vse novice »
   
 • Izkušnja po pol letni terapiji s FEMIFERT dopolnilom

  21.10.2020

  Pomladi smo skupaj z Urško z Oopsi bloga izbrali 5 žensk, ki se spopadajo s PCOS. PCOS se pogosto kaže z motnjami menstruacijskega ciklusa, čezmerno poraščenostjo, višjim indeksom telesne mase, izpadanjem las, aknavostjo. Zaradi redkih ali odsotnih ovulacij je pri ženskah s PCOS zmanjšanja tudi možnost zanositve. PCOS se pojavlja pri 6-10% žensk v rodni dobi.
  Več o ... Vse novice »
   
 • Uši – nočna mora vsakega starša

  13.10.2020

  “Joj, kar vse me začne srbeti ko slišim za uši.” … to je le en od odzivov bralk bloga OOPSI, ki so se nekaj dni nazaj odzvale na temo – uši. Skoraj vsak starš ob prvem srečanju z naglavnimi ušmi pri otroku doživi rahlo srčno kap.
  Več o ... Vse novice »
   
 • Potovalna lekarna

  23.06.2020

  Kaj nikoli ne manjka v vaši potovalni lekarni?
  Več o ... Vse novice »
   
 • Dr. Gorkič svetuje: sindrom PCOS

  27.05.2020

  Sindrom policističnih jajčnikov (PCOS) je pogosto povezan z metabolnim neravnovesjem. Pogosto se kaže z motnjami menstruacijskega ciklusa, čezmerno poraščenostjo, višjim indeksom telesne mase, izpadanjem las, aknavostjo … Zaradi redkih ali odsotnih ovulacij je pri ženskah s PCOS zmanjšana tudi možnost zanositve.
  Več o ... Vse novice »
   
 • Cicatridna sprej-vedno z nami

  25.05.2020

  V naši domači lekarni pravzaprav ni veliko pripomočkov in zdravil. Poleg osnovnih zdravil za lajšanje bolečin, obližev in fiziološke raztopine imam vedno na zalogi tudi Cicatridina sprej, ki nas je rešil že velikokrat.
  Več o ... Vse novice »
   
 • Zanohtnica

  20.04.2020

  S to težavo se srečuje veliko ljudi in večina ne ve, da se jo lahko enostavno reši z Ialuxid mazilom in nekaj enostavnimi ukrepi.
  Več o ... Vse novice »
   
 • PCOS in inzulinska rezistenca

  03.03.2020

  Veliko žensk se dan danes srečuje s temi težavami. V podjetju Dr. Gorkič smo v naš asortiman dodali prehransko dopolnilo Femifert, ki odlično pomaga pri omenjenih težavah.
  Več o ... Vse novice »
   
 • Tonik zdravja – Epresat

  19.02.2020

  Virusi in bakterije so spet na pohodu. Mi se zaenkrat, trkaaaaaam, dobro držimo. Tamalima dvema dajem vsako jutro Kindervital, za odrasle pa je super multivtaminski tonik Epresat.
  Več o ... Vse novice »
   
 • Bradavice

  05.02.2020

  Sigurno ste se že srečali s tole nadlogo. Pa ste vedeli, da se jo da odpraviti hitro in praktično brez bolečin.
  Več o ... Vse novice »
   
 • Cicatridina sprej in macerirana koža

  22.01.2020

  Urška z Oopsi bloga je Cicatridino sprej uporabila za tole težavo:
  Več o ... Vse novice »
   
 
Prvi34567ZadnjiVsi
 
 

Naši izdelki so na voljo tudi v:

 
 • Naši izdelki so na voljo tudi v:

  Sanolabor
  Sanolabor
  Tosama
  Tosama
 • Naši izdelki so na voljo tudi v:

  Tuš drogerija
  Tuš drogerija
  BabyCenter
  BabyCenter
  ...in drugih specializiranih prodajalnah.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.