Novice

 
 
  • 10 nasvetov za učinkovito razstrupljanje telesa spomladi

    16.03.2024

    Razstrupljanje telesa je ključno za obnovitev telesa in duha po zimskih mesecih. Preberite naše nasvete in si zagotovite svež in energičen začetek pomladi!
    Več o ... Vse novice »
     
  • Vse koristi ovsene kaše za zdravje in en njami recept

    12.02.2024

    Marsikdo bi si mislil, da je ovsena kaša prav dolgočasno živilo. Pa temu ni tako! Ovseni kosmiči so živilo, ki se ga da pripraviti na tisoče okusnih načinov, najboljša stvar pa je ravno to, da imajo ogromno koristi za naše zdravje. Preberi si, kako lahko uživanje ovsene kaše, ugodno vpliva na naše zdravje.
    Več o ... Vse novice »
     
  • Zimsko razstrupljanje

    15.01.2024

    December je mesec obdarovanja, druženja in okusnih pojedin, vendar pa to obdobje prinese tudi obilje, ki se odraža v našem telesu. Prehranjevanje, okoljski toksini in stres lahko puščajo svoje sledi, zato je zimsko razstrupljanje izredno pomembno za ohranjanje zdravja in ravnotežja. V tem članku bomo raziskali, kako se osredotočiti na čiščenje telesa in uma ter kako narava lahko igra ključno vlogo v tem procesu.
    Več o ... Vse novice »
     
  • Zunanji hemoroidi

    11.12.2023

    Zunanji hemoroidi in notranji hemoroidi pestijo 50 % prebivalstva. Njihove simptome lajšajo Proktis svečke in Proktis mazilo (krema proti hemoroidom).
    Več o ... Vse novice »
     
  • Vnete dlesni kaj pomaga za bolečine v dlesnih?

    04.12.2023

    Vnete dlesni Kaj pomaga in kako odpraviti bolečine v dlesnih? PerioTabs v obliki šumečih tablet zmanjšajo krvavenje in nastanek parodontalne bolezni.
    Več o ... Vse novice »
     
  • Zakaj otroke bolijo kosti?

    01.12.2023

    Vsakemu staršu je že kdaj otrok potožil, da ga bolijo kosti – kolena, zapestja, gležnji ali pa kakšen drug sklep. Na dotik jih ne boli, gibajo se lahko normalno, vendar je kljub temu prisotno nelagodje. Tej težavi pravimo rastne bolečine, ki so pri večini otrok prisotne v času pospešene rasti. To navadno ne pomeni nič hujšega in tudi mine samo od sebe. Še vedno pa jim lahko pomagamo in poskusimo olajšati ta občutek nelagodja.
    Več o ... Vse novice »
     
  • Kako pravilno oskrbeti rano?

    27.10.2023

    Pravilna oskrba rane je ključnega pomena za hitro celjenje in preprečevanje okužb. Poznamo več vrst ran, tudi manjše poškodbe kože, kot so odrgnine, ureznine, obtolčenine in vsem znane sončne opekline. Čeprav jih večina ljudi dojema kot nenevarne, lahko nepravilna oskrba manjših ran vodi v zaplete pri celjenju. Nekaj pozornosti torej nikoli ne škodi.
    Več o ... Vse novice »
     
  • Zakaj je pomembno poznati svoje dojke?

    24.10.2023

    V duhu rožnatega oktobra, meseca ozaveščanja o raku dojk, smo za vas pripravili prispevek z razlogi, zakaj je pomembno poznati svoje dojke. Namreč ena od osmih žensk – to je kar 12,5 % – bo v življenju zbolela za rakom dojke. Po podatkih združenja Europa Donna Slovenija vsako leto v Sloveniji za rakom dojk zboli več kot 1.500 oseb. Zgodnje odkrivanje raka dojk pa pomeni boljše možnosti za uspešne rezultate. In ravno zato je pomembno, da poznamo svoje telo in dojke, da lahko čim hitreje opazimo, če je prišlo do kakšnih sumljivih sprememb.
    Več o ... Vse novice »
     
  • Kalcij in magnezij - ples dveh mineralov

    04.10.2023

    Ko govorimo o kalciju in magneziju v telesu, govorimo o nekakšnem plesu teh dveh mineralov. Ključno je, da poskrbimo da noben ne stopi drugemu na prste. In kot pri vsakem plesu je tudi tu pomembno ravnotežje. Ko ulovimo ravnovesje med tema mineraloma, pride do fiziološke harmonije. Če pa ravnovesja ni, lahko pride do težav v delovanju organizma.
    Več o ... Vse novice »
     
  • 5 nasvetov, ki vam bodo koristili pri skrbi za svoje intimno zdravje

    16.08.2023

    Se pogosto soočate z intimnimi težavami? Verjemite, niste edine! Tovrstne težave so pogoste, zato to ne sme biti nekaj, zaradi česar bi vam bilo nerodno. Berite naprej, saj imamo za vas koristne nasvete, ki vam bodo pomagali poskrbeti za intimno zdravje.
    Več o ... Vse novice »
     
  • Ušesno maslo – naravna zaščita čutila za sluh

    28.07.2023

    Ušesno maslo ali cerumen je voskasta snov, ki ščiti tkivo sluhovoda in pomaga preprečevati okužbe, saj zadržuje mikroorganizme, umazanijo, prah in tujke. Zaradi anatomske oblike organa za sluh ušesno maslo nenehno potuje proti zunanjosti sluhovoda, kjer se izloči. Normalna količina izločanja se lahko razlikuje od posameznika do posameznika. Včasih pa se zaradi različnih vzrokov začne prekomerno nabirati v sluhovodu in ga zamaši, zato ga je treba očistiti.
    Več o ... Vse novice »
     
  • Sončne opekline: Kako se zaščititi in ozdraviti kožo?

    11.07.2023

    Končno se je prikazalo sonce, ki smo ga tako nestrpno čakali in že hitimo ven, da napolnimo zaloge vitamina D. Eni na sprehod po domačem kraju, drugi na morje, tretji v gore, vsi pa smo pozabili, kako močni so lahko ultravijolični (UV) žarki v tem času. Lahko smo pozabili na sončno kremo ali pa je le nismo ponovno nanesli, zato so se pojavile sončne opekline. Kaj pa zdaj?
    Več o ... Vse novice »
     
  • Veste, kaj so moluski?

    13.06.2023

    Moluski, ali z drugo besedo mehkužke, so nalezljiva virusna bolezen, ki povzroči majhne izbokline na koži. To kožno obolenje povzroča virus, ki se imenuje Molluscum contagiosum. Bolezen je precej bolj pogosta pri otrocih, a dobi jo lahko prav vsak. Običajno ni nevarna in ne potrebuje nekega posebnega zdravljenja. V teh primerih je bistveno preprečiti širjenje okužbe. Kadar pa je zdravljenje vendarle potrebno, so na voljo različne metode za odstranitev moluskov.
    Več o ... Vse novice »
     
  • Vnete dlesni - kaj pomaga?

    25.05.2023

    V raziskavi, ki so jo v Sloveniji izvedli leta 2008, so prišli do zaskrbljujočih rezultatov. Ugotovili so, da nihče od sodelujočih v raziskavi (starost od 35 do 85 let) ni imel zdravih obzobnih tkiv. Izredno pomembno je, da spodbujamo aktivnosti za izboljšanje ustnega zdravja in krepimo zavedanje o pomenu le tega. Ustna higiena je namreč zelo pomembna za splošno zdravje, ki dokazano prispeva k boljši kakovosti življenja
    Več o ... Vse novice »
     
  • Šparglji so tu! Kakšne so njihove koristi za zdravje?

    11.05.2023

    Zagotovo se vsi veselimo pomladi in z njo vseh dobrih stvari, ki jih le ta prinese – od odlične, zdrave hrane, zelenja, cvetlic, pa vse do lepega sončnega vremena. Čar pomladi so seveda tudi šparglji, ki se odlično podajo različnim jedem – pa naj bodo v rižoti, juhi, omleti ali pa kot samostojna jed, vedno so okusni. Vsako pomlad jih radi uživamo zaradi odličnega okusa. Se zavedamo, kako koristni so tudi za naše zdravje? Preberite si vse te pozitivne učinke, ki nam jih ponujajo šparglji.
    Več o ... Vse novice »
     
  • Pomen spanca za splošno zdravje

    19.04.2023

    Živimo v svetu, kjer je tempo življenja hiter, pester in stresen, kar pa lahko močno vpliva na naše zdravje in spalni ritem. Dandanes je premalo spanja precej pogost problem pri ljudeh, premalo pa se nas zaveda, kako velik pomen ima urejen ritem spanja za naše telo.
    Več o ... Vse novice »
     
  • Ko gre tudi prebava na dopust

    11.04.2022

    Težko pričakovani dopust je tu. Razpakirali ste kovčke, začeli uživati na vaši priljubljeni počitniški destinaciji in se končno sprostili. A po nekaj dneh je vaše počutje vse prej kot dobro. Pesti vas zaprtje in posledično slabo počutje: napetost v trebuhu, glavobol, pomanjkanje energije ...
    Več o ... Vse novice »
     
  • PCOS in hormonsko neravnovesje

    04.03.2022

    Če bi zbrali na kup 10 žensk s PCOS in jih povprašala po njihovih simptomih, bi dobili 10 različnih odgovorov. Nekatere bodo izpostavile, da je previsoka telesna teža njihov glavni problem, spet druge bodo tarnale, da imajo aknasto kožo.
    Več o ... Vse novice »
     
  • Mali vodič za uspešno razstrupljanje telesa

    04.01.2022

    Naše telo je dandanes, verjetno bolj kot kdajkoli prej, obremenjeno s škodljivimi snovmi. Kopičenje škodljivih snovi v telesu škodljivo vpliva na naše zdravje.
    Več o ... Vse novice »
     
  • Če zdravilo povzroča zaprtje

    01.01.2022

    Zdravniki vedno tehtajo med koristnimi učinki zdravil, ki morajo prevladati nad stranskimi učinki. Žal je stranski učinek nekaterih zdravil tudi zaprtost.
    Več o ... Vse novice »
     
 
Prvi12345ZadnjiVsi
 
 

Naši izdelki so na voljo tudi v:

 
  • Naši izdelki so na voljo tudi v:

    Sanolabor
    Sanolabor
    Tosama
    Tosama
  • Naši izdelki so na voljo tudi v:

    Tuš drogerija
    Tuš drogerija
    BabyCenter
    BabyCenter
    ...in drugih specializiranih prodajalnah.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.